Kisah penjual goreng pisang menjadi Jutawan.

En ahmad menjual goreng pisang sudah hampir 10 tahun. Dengan pendapatannya RM200 hingga RM600 sehari. Cabarannya ialah dia kena beli pisang dan bahan yg perlu untuk mengoreng pisang. Itu tidak ada masalah bagi dia kerana pisang dan bahan itu amat mudah bagi dia hendak dapatkan.
Masalah yang amat merungsingkan bagi dia adalah cuaca dan kesihatannya. En ahmad berfikir alangkah baiknya ada sistem yg boleh memberi pendapatan kepadanya walaupun ada cabaran cuaca dan kesihatannya.
Sambil En ahmad menunggu pelanggan nak beli goreng pisangnya. En ahmad melayari facebook mana tahu info2 terkini. En ahmad terpandang satu link yg bertajuk buat duit hanya menggunakan simkad HP yg beralamat www.kelabsimkad.com
En ahmad terus ke link tersebut dan terus membaca info2 didlm website tersebut. Dia kata ini sangat best ni BUAT KERJA SEKALI TAPI UNTUNG DAPAT BERKALI-KALI. en ahmad tanpa berlengah lagi terus mendaftar dilink tersebut dengan hanya bayaran RM150 sahaja.
En ahmad setelah memahami perniagaan tersebut dia terus mula mempromosi link www.kelabsimkad.com hanya mengunakan facebook sahaja. Sambil meniaga goreng pisang dia pun mula mempromosi link tersebut kepada pelangannya. Setelah 2 tahun dia mempromosi dia dapat menjual 50 ribu keping simkad melalui link itu. Setiap 1 keping dia dibayar RM30.00 dia sudah menjana RM1.5juta selama 2 tahun. Dan tiap-tiap bulan dia memperolehi RM50k komisen daripada syarikat telco tersebut.
Perniagan goreng pisang dia terus berjalan dengan mengajikan perkerja dan membuka lagi 20 cawang di seluruh negara.

Sekian cerita ini hanya rekanan semata-mata. Tq

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini